FAQ's

 
Как слушалките премахват нежелания шум?
Jabra слушалките предлагат Jabra PureVoice Noise Canceling система (NC), която блокира нежелания фонов шум с по-голяма точност, отколкото която и да е слушалка до момента, и внимателно прави граница между вашия глас и всяка намеса от други звукови източници.
Как слушалките предпазват човешкия слух?
Jabra слушалките разполагат с GN Netcom PeakStop технология, която защитава потребителите срещу ефектите на внезапни пикове на силен звук. Например, highpitch сигнала от факс апарат може да бъде вреден за слуха на потребителя без слушалка. Всички Jabra слушалки отрязват звука над 118 db SPL (RMS). Jabra слушалките включват и Jabra SafeTone технология за осигуряване на безопасни средни нива на шум, което ги прави първите в света кабелни слушалки изградени в съответствие със строгите регламенти за шума при работа, които са в сила в страните от ЕС..
Microsoft Lync и стандартните модели?
Моделите за MS Lync имат бутони, които са програмирани да поддържат Microsoft Lync. Слушалките разполагат и със специален кол-бутон, която взаимодейства със софтуера на Microsoft Lync, което прави възможно да се използва функцията отваряне/ затваряне на линията от слушалката. MS Lync сертифицираните слушалки оптимизират честотната лента и интернет представянето, също така поддържат voice протоколите използвани от MS и Skype ..
Ще работят ли слушалките с офис телефон?
Да, Jabra PRO 92x и PRO 94xx работят с почти всички офис телефони. Обаче, функцията за контрол на обаждането от бутона на слушалките зависи от това какъв е модела на офис телефона, който използвате..
Може ли слушалките да се използват за музика?
Да. Най-доброто качество на музика се постига чрез избор на широколентова аудио настройка и силата на звука на мултимедийния плеър да е на половина или по-ниска. Имайте предвид също така, че защитата SafeTone Audio е функция, предназначена за използване само при реч и по-висока степен на защита ще се отрази на качеството на музиката..
Защо Jabra SPEAK 410/510 вместо обикновени компютърни микрофони и високоговорители?
Jabra SPEAK 410/510 предлагат превъзходно качество на звука в сравнение със стандартните компютърни микрофони или високоговорители чрез цифров аудио процесор и широко-честотен звук. Ненасоченият микрофон и 360-градуса покритие с до 2 метра обхват, ги прави идеални както за персонални, така и за групов конферентен разговор. Jabra SPEAK 410/510 също така предлагат контрол върху устройството за разговор:
Отговор / край на повикване 
Mute 
Volume +/- 
Тези функции ще оптимизират мигновено работата на потребителя..
Може ли моятa Jabra Bluetooth слушалка да работи с друго Bluetooth оборудване?
Jabra Bluetooth слушалките са проектирани да работят с мобилни телефони с Bluetooth. Тe също така ще работят с други Bluetooth устройства, които са съвместими с Bluetooth версия 1.1 или по-висока и поддържат headset и handsfree профили..
Какво е Near Field Communication (NFC)?
NFC е абревиатура за Near Field Communication, която е набор от стандарти, използвани от Jabra за да установи радио комуникация между слушалката и телефона на разстояние не повече от няколко сантиметра. Можете да свържете и да слушате музика през Bluetooth само чрез допиране на вашите устройства. Вашето мобилно устройство трябва да има функционалността NFC и тя трябва да бъде активна..
Bluetooth Pairing Guide - как да сдвоя слушалка с мобилен телефон?

Тези инструкции стъпка по стъпка ще ви помогнат да сдвоите вашата безжична слушалка с вашия мобилен телефон, използвайки Bluetooth.
1. Влезте в Apps (Програми)
2. Влезте в Settings (Настройки)
3. Докоснете Bluetooth.
4. Уверете се,че Bluetooth на мобилното устройство е включен
5. Уверете се, че слушалката е включена
6. Натиснете и задръжте бутона за отговор / прекратяване, докато не се появи синя мигаща LED светлина (при различните модели може да мига в различен цвят).
7. Докоснете слушалката в списъка с устройства, на телефона
8. Ако е необходимо, въведете паролата 0000 (4 нули)
9. Сега слушалката е сдвоена
10. Вашата Bluetooth слушалка вече е готовa да бъдe използванa.